Christine Ferber a lekvárok és dzsemek királynője!

07/04/2021

Ő a lekvárok királynője.

Christine Ferber a franciaországi Rajna-vidéken, a német határ melletti Niedermorschwihr-ben él és dolgozik, nem messze Strassburgtól.

Niedermorschwihr egy helyes kis falu, hatalmas lakosságszámmal. 539 fő él a faluban! Mégis itt van Christine nagyon jól prosperáló boltja. Nem ment be a közeli városba, ott boltot nyitni! A vevők jönnek hozzá. Biztosan van oka, jelentős oka. Ideje lenn eltanulni a franciáktól, németektől, angoloktól, hogy hogyan csinálják. Miért tudják ők ilyen szinten csinálni? Gondolom ezer meg egy oka van.

Istenem, de jó lenne, ha nálunk, itt Magyarországon is lennének ilyen üzletek. Nem a budapesti nagykörúton, hanem a kisebb városokban, falvakban is.

Mert ez azt jelentené, hogy van erre jelentős igény és fizetőképes kereslet is! Hiszen kiskertek, nagyobbacska gyümölcsösök nálunk is vannak, de általában inkább a leszedett, nyers gyümölcsöt adják el, nem dolgozzák fel. Pedig a bevétel lényegesen nagyobb lenne. Sokat gondolkodom ezen, hogy miért nincsenek nálunk ilyen, Christine Ferber szerű, szintű mágusok, akik erre a szintre tudnak eljutni.

Pedig, amint látni sok róla készült videóben, általában vásárolt gyümölcsből készíti a finomságokat. Mégis megéri neki.

Itt van róla egy kis videó. Süteményeket is készít, mondjuk, nem spórol a cukorral. De, minden olyan guszta, olyan friss!