Hurrá, alma-narancs dzsem!

Fantasztikusan finom
alma-narancs dzsem !
Három óra alatt készen volt. Én ezalatt levágtam a kertben a füvet és elintéztem a rám váró e-mail üzeneteket.
Megunhatatlan ez a finom dzsem. Sokszor elkészítettem már, mégis újra és újra visszatérek, ha a narancsnak szezonja van.
De mindíg kicsikét másként készítem, fűszerezem, bolondítom. Azután izgulok, hogy majd amikor az asztalra kerül, milyen lesz. Persze egyszerűbb lenne a már bevált, sikert aratott receptet megcsinálni, de valahogy mindíg oldalba bökdös a kisérletezés ördöge.
Hogyan és mennyi idő alatt készült el?
3 kg bio narancs tisztán, megpucolva
5 db bio citrom leve és reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart bele
1 dl Campari likőr a befejezés előtt fél órával
3 kg alma tisztán, magozva, héjával együtt felkockázva
3 órás főzés-keverés a Marmela-val és a végeredmény íme:
Csodálatos alma-narancs lekvár
Cukormentes, adalékmentes, egészséges.
Azt hiszem a család asztalára érdemes ilyen finomságot tenni!
Ha Te is Marmela-val szeretnél lekvárt készíteni, kattints ide:

