Kalandra fel!

02/11/2021

Ajándékot kaptam.

Nem fogod kitalálni..... lekvárt!

De nem ám akármilyen, hétköznapi kis szmötyit! De nem ám!

Bodza és körte együtt!

Az elmondás szerint meglehetősen munkás dolog volt a bodza passzírozása, de mindenképpen megérte.

Reggelihez - mint már biztosan tudjátok - zárásként mindíg lekvárt, vagy mézet teszek a kenyérre. Ja, persze alá vajat.

Megjegyzem, a vaj használata lassan már luxusszámba megy. Az Aldiban és a Lidlben szoktuk venni, mert az ár-minőség itt a legkedvezőbb. Csodálkoztam is a héten, hogy a Lidlben nem kaptunk vajat. Gyanús volt a dolog. Jól sejtettem. Átmentünk az Aldiba, nos, a január-februári 399,- forintos vajnak sikerült mostanra 699 forintra kúszni. Még jó, hogy nincsen infláció, mint tudjuk....

De, vissza a reggelihez és a lekvárhoz.

A bodza-körte lekvár (sajna, csak egy pici üvegcsével kaptam) igazi ínyencségnek bizonyult. Az ánizs, a fahéj, igazi, keleties fűszeres aromát adott neki, annyira izgalmas volt, hogy azt kell mondanom, régen nem ettem ilyen finom különlegességet.

Fura, a feleségemnek nem ízlett annyira, neki a bodza túl "erős", túl sok volt. Nekem meg éppen az tetszett benne a legjobban, hogy nem a "töltelék" körte íz dominált csak, hanem a bodza is kiválóan érvényesült.

Nosza rajta, jó katonák! Szedtem körtét.

Aztán szedni akartam a bodzát is, de, hát ember tervez.....

Két hete szinte minden nap esik az eső. Szinte mindíg akkor, amikor éppen ráértem volna szedni.

Pénteken esküvő, hétvégén vendégek, ahogy kell.

Csak egyben reménykedhetek, hétfőig nem eszik le a madarak és nem veri le az eső.

A főzést már megterveztem, mindenképpen külön blogban fogok beszámolni róla.

FRISSÍTÉS:

Nem volt vele gondom, mert a Marmela megcsinálta a munka javát, nem lett túl sok, de jövőre is fogok ilyet csinálni.

Döbbenetesen finom! 

Ha Te is Marmela-val szeretnél lekvárt készíteni, akkor kattints ide: