Meggy lekvár, az utolérhetetlen!

Sikerült 25 kiló magozott meggyet vásárolnom.
A kicsi feleségem lenyúlt belőle 8-9 kilót a süteményekbe.
Így maradt nekem 16-17 kilogramm gyönyörű, érett, édes magozott meggy.
A feléből dzsemet készítettem, a másik feléből pedig sűrű, sütibe való lekvárt.
Itt most a lekvárról lesz szó.
Igazi, sűrű lekvárt akartam csinálni, tehát a kezdeti állapotból egyharmadára sűríteni.
Mivel a gyümölcs nagyon édes volt, elég volt hozzá 1 kilogramm cukor.
Kb. 3 órán keresztül főztem, mire besűrűsödött. Ekkor belelöttyintettem fél liter, igen finom rozét.
Azért rozét, mert az volt nyitva és ez került a kezem ügyébe......
Utána még egy órát főtt, ismét besűrűsödött.
Ez igazából nem lekvár lett, mert a lekvár az homogén, gyümölcs darabokat nem tartalmazó massza. Ez inkább nagyon sűrű, fényes felületű dzsem.
Először a dzsemet főztem meg, amikor ennek a lekvárnak nekikezdtem, már késő délután lett. Főztem egy órán át, majd lekapcsoltam a gázt, kikapcsoltam a Marmela-t és elmentem aludni.
Másnap simán újraindítottam a Marmela-t, begyújtottam a gáz zsámolyt és kezdődhetett ismét a móka.
Volt közben egy kis üveg előkészítés, fűnyírás, Marmela adminisztráció.
No, többek között ezért is nagyon klassz segítség a Marmela!
Egyébiránt a meggy lekvárom:
Nagyon-nagyon finom lett!
Íme videó a készítés menetéről: