Szilvalekvár 8 óra alatt

02/10/2021

 Lekvár főzés 2015-ben. Szilvából!

A szilvalekvár az szilvalekvár. 

Ehhez bizony semmi nem kell, csak szilva!

Szegény öreg szilvafánk! Rengeteg termést hozott, miden ágát alá kellett támasztani.

De, mikor jöjjön az a piszok szélvihar? Természetesen most.

Szinte minden ágát letörte. De, azért sok helyen nem tört le teljesen, egy kis rész a fa héjával rajta maradt.

Csodák-csodája, szépen megérlelte a gyümölcsöket. Azokkal a katasztrofálisan összetört ágaival. Isten bizony megsimogattam a törzsét és megígértem neki, hogy tavasszal gyönyörűen megfiatalítom.

Megszabadítom a régi elnyűtt koronájától. Nem kell teremnie jövőre, fejlesztheti szépen önmagát.

Kb. 15 kg gyümölcsöt szedtem, ebből lett tisztán pucolva, darálva 11 kg.


Persze a 15-ös Marmela-t vettem elő.

Ez pont a maximális mennyiség, aminél nem érdemes többet beletenni.

Figyelem! A szilvalekvárt cukor nélkül kell főzni!

Közepes fokozaton kezdtem, aztán kb. háromnegyed óra múlva levettem 3-as fokozatra a tűzhelyet.

Pont elég volt ahhoz, hogy finoman bugyborékolt itt-ott.

Kicsit fáradt voltam, mert előző nap jöttünk haza vidékről, sok jövés-menés volt.

Leültem a fotelba olvasni, néha el-el szunyókáltam.

Ez a jó a Marmela-ban, időt ad másra is.

Kattints IDE!

Ha most kevergetnem kellett volna, akkor isten biz' nincs lekvár főzés.

Szóval, az első napi főzés 7 órán át tartott, a másnapi befejezéshez elég volt egy óra.

Kiszedve lett 6 db nagyüveg lekvárunk, 10 percre fejre állítva, aztán irány a száraz dunszt, pihenjetek szépen.

Találkozunk kedveském, majd a hókifliben és holnap a reggilinél!


Nem tudom, szilva-ügyileg Téged mi tud "bűnbe" vinni, de engem a szilvalekváros gombóc és a szilvalekváros hókifli mindig el tud csábítani!

Egy biztos:

Mindennek ellen tudok állni! Mindennek!

Csak a kísértésnek nem!